Автокаско

Какво е Автокаско

Автокаско е вид автомобилна застраховка. Застраховката Автокаско покрива щети по автомобила ако участвате в пътно транспорт проишествe. Няма значение дали вие сте виновни за произшествието, застраховката ще ви бъде изплатена. Застраховката Автокаско може да бъде пълна, частична и ограничена. Този вид застраховка включва и някои паркинг щети.

Видове автокаско

  • Пълно автокаско 
  • Частично автокаско
  • Пълно каско 
  • Частично каско
  • Цялостно автокаско 
  • ЕвроКаско

 

Алкохола и Автокаско

Ако претърпите катастрофа едно от условията за да ви бъде изплатено застраховката е да не сте употребили алкохол. Дори и употребения алкохол да е в допустимите от закона норми. Каквото и да е наличие на алкохол в кръвта ви ще доведе до анулиране на застраховката и няма да получите нищо. Това е много важна подробност, защото много хора вярват, че когато алкохола в кръвта им е в границите определени от закона, то нямат проблеми, но това не е така за застраховката Автокаско.
Какво не се покрива от застраховката Автокаско

Всяка застрахователна компания има различни критерии за признаване на застраховките и различни причини за отпадане на застраховката. Трябва да сте много внимателни и най - вече да прочетете напълно застрахователната полица преди да подписвате и да плащате.
Изисквания за Автокаско

За да сключите застраховка Автокаско, повечето застрахователи имат изискване да имате инсталирана и работеща алармена система. За застраховката няма значение каква ще е алармената ви система, само трябва да я има инсталирана и да работи. Също някои застрахователи изискват автомобила да бъде маркиран. Маркирането на автомобила е за сметка на застрахования.

Автокаско при покупка на автомобил

Ако закупите автомобил с валидна каско застраховка имате срок от 10 дни (за почти всички застрахователи) да предоставите в застрахователното дружество всички необходими документи. След това ще ви бъде издаден анекс към съществуващата застраховка за това, че вие сте собственика и така застраховката ви автокаско ще е валидна.