Медицинска застраховка

Медицинска застраховка

Медицинските застраховки са предназначени да помогнат на застрахованите с разходите при лечение или медицинска помощ. В някои страни медицинските услуги са платени и не се финансират от държавата. В страни като в САЩ цените на медицинските услуги са непосилно скъпи и единственото разумно решение е притежанието на медицинска застраховка. В САЩ медицинските застраховки са обикновено с самоучастие от застрахованите. Медицинската застраховка поема разходи за лечение, престой в болница и лекарства.

Медицински застраховки в България

Медицинската застраховка до сега не беше много популярна в България, защото държавата събира медицински осигуровки и на базата на събраните пари предоставя почти безплатно лечение. Но разочарованието на българите от предлаганите държавни медицински услуги продължава да стимулира появата на частни медицински услуги. И това повишава търсенето на медицински застраховки. Прогнозите са, че както расте търсенето на частни медицински услуги, така ще расте и нуждата и от медицинска застраховка.

Медицинска застраховка за чужбина

Ако ще пътувате в чужда страна, където медицинските услуги са платени, то задължително трябва да имате медицинска застраховка. Застрахователните дружества в България могат да ви предложат много различни варианти за закупуването на медицинска застраховка. За повече информация се свържете с вашия застрахователен брокер.